Tuliaiset Kankaanpään Taidekoulun galleriassa 8.11. asti

24.10.2019

Tuliaiset esittelee monipuolisesti 14 taiteilijan viimeaikaista tuotantoa. Eri puolelta Suomea yhteen tulleet opiskelijat tuovat Kankaanpäähän kukin tuliaisina omia teoksiaan ja niihin liittyviä tarinoita ja ajatuksia.

Teosten taustalla on ajattomia teemoja kuten aika, unet, henkisyys ja myytit. Niissä kuvataan luontoa ja etsitään kauneutta. Toisaalta pureudutaan hyvinkin ajankohtaisiin nykypäivän aiheisiin: urbaani elämä ja kaupungin kohina voivat jättää ihmisen yksinäiseksi ja ulkopuoliseksi. Teosten kautta halutaan antaa tilaa myötätunnolle, rakkaudelle ja hyväksynnälle, kun kuvataan esimerkiksi ihmisen identiteettiä ja seksuaalisuutta. Ekologiset ongelmat, kulutuskulttuuri ja ilmastonmuutos ovat taidetyössä väistämättä läsnä kuten jokapäiväisessä elämässäkin. Taiteen tekeminen on myös vuorovaikutusta ja yritystä ymmärtää yhteiskuntaa ja maailmaa.

Tuliaiset-näyttelyn taidemuodot ovat moninaiset. Perinteisten taiteen tekniikoiden, maalauksen, grafiikan ja kuvanveiston, lisäksi näyttelyssä on esillä valokuvaa, videota, ääntä, installaatiota, tekstiiliteoksia, sekatekniikkaa ja performanssia.

Näyttelyn taiteilijat ovat Heidi Hakkarainen, Sirpa Heinonen, Kati Juurikka, Lotta Leka, Jonna Lepistö, Kirke Muhonen, Janne Raappana, Katariina Rantala, Sanna Ristolainen, Kristiina Töyry, Leena Vainio, Hanna Valtokivi, Marika Viskari ja Heli Väisänen.

Näyttely on esillä Kankaanpään Taidekoulu (SAMK) galleriassa 8.11.2019 asti osoitteessa Paasikivenkatu 24, Kankaanpää (avoinna ma–pe klo 9–16).

Lue lisää ja katso avajaiskuvia SAMKin uutisista

Omista teoksistani näyttelyssä ovat esillä:


  • Torni (sarjasta Unennäön taito) sekatekniikka 2018
  • Ebba ja Siegfrid (sarjasta Vaivaiset) sekatekniikka 2019
Avajaiset Kankaanpään Taidekoulun galleriassa 17.10.2019 (Kuva Petri Haavisto)
Avajaiset Kankaanpään Taidekoulun galleriassa 17.10.2019 (Kuva Petri Haavisto)

Näyttelystä uutisoivat mm. Satakunnan Kansa ja Kankaanpään Seutu (toimittaja Mikko Elo)