Ei kukaan pelkää

Valmistumisvuosi: 2023

Tekniikka: Akryyli kankaalle

Koko: 120 x 100 cm

Ripustusvalmis

Sarjasta Ei kukaan — Nobody

Kysy lisätietoja ja kuvia: hanna@valtokivi.fi

Teoksen taustaa:

Ympärilleen pälyilevä, ilmassa leijuva hahmo toivoo, ettei pelkäisi ympäristöä, jossa on. Irtautuminen taustasta (esimeksiksi ahdistavasta elämänvaiheesta) tuo hänelle vapauden tunnetta ja hän on päättänyt olla pelkäämättä. Silti hän sisimmässään empii, palaisiko menneeseen vai antautuisko tuntemattoman haltuun.

Taustan abstrakti "maisema" väreineen (musta, valkoinen, beessi, harmaa)luo kontrastia ja voimakasta visuaalista vaikutelmaa. Kontrasti voi symboloida vastakkaisuuksia, kuten valoa ja pimeyttä, läsnäoloa ja poissaoloa tai positiivista ja negatiivista. Vaatteet, jotka liehuvat ilmassa, viittaavat keveyteen ja haurauteen. 

Hahmon leijuminen ilmassa ja taustan abstrakti luonne luovat tunteen epätodellisuudesta tai unenomaisuudesta. Maalaus voi herättää mielikuvia surrealistisesta tai taianomaisesta maailmasta, jossa rajoitukset ja painovoima eivät ole voimassa.

Koska teos on abstrakti, sen tulkinta voi vaihdella katselijasta riippuen. Abstraktin taiteen kauneus onkin juuri siinä, että se voi herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia jokaisessa katsojassa.

800,00 €